01 May, 2013

DSI Delivers AED 63 million in Net Income for Q1 2013 a 47% increase Year on Year




 Quarterly revenues sustained at AED 1.227 billion and backlog closed at AED 9 billion

  • Consolidated Net income for Q1 2013 grew by 47 % in comparison to Q1 2012
  • Q1 2013 Revenues  reached AED 1.227 billion compared to AED 777 million in Q1 2012  representing a 58% YoY growth
  • Quarterly EPS reached AED 0.025 indicating a 42%  YoY growth
  • SG&A as percentage of revenues fell by 3.4% from 7.7 % to 4.3% compared to Q1 2012
  • Total Backlog closed at AED 9 billion as of March 31st 2013
  • Net Operating Cash flow was AED 114 million compared to negative AED 448 million recorded in Q4 2012 and Negative AED 76 million generated in Q1 2012
  • EPS reached AED 0.025 compared to AED 0.018 achieved in Q4 2012
  • Net income doubled in comparison to Q4 2012 reaching AED 63 million


[Dubai, 01 May, 2013] Drake & Scull International PJSC (DSI), a regional market leader in the integrated design, engineering and construction disciplines of General  Contracting, Mechanical, Electrical and Plumbing (MEP), Water and Power, Rail and Oil and Gas reported today solid financial results for the first quarter  2013 ended  March 31st.

Net profit for Q1 closed at AED 63 million and revenues at AED 1.227 billion representing an increase of 47 % and 58 % compared to Q1 2012.

Earnings per Share (EPS) stood at AED 0.025 indicating a 42% growth compared to the same period last year.


In comparison to Q4 2012 revenues were sustained at the same level whereas the net profit grew exponentially by 93 % and EPS realized a solid growth of 40 %.

Total project awards year to date reached AED 2 billion in KSA, UAE and Qatar .The total order backlog closed at AED 9 billion as of the 31st of March representing a 17% growth in comparison to AED 7.7 billion recorded during the same period last year.

Quarterly SG&A as a percentage of revenues was 4. 3 %. The net operating cash flow generated during the same period  was AED 114 million  and was substantially improved from AED negative 76 million and AED negative 448 million recorded in Q1 2012 and Q4 2012 respectively.

Commenting on the results, Khaldoun Tabari, CEO of DSI said, “We continued to deliver consistent revenue growth and improved profitability in this quarter. KSA and the UAE contributed 59 % and 19 % to the consolidated top line growth across all our business streams and remain our key markets for 2013”.

“Our operations across all markets are streamlined and cost reduction has been evident as our SG&A as percentage of revenue fell by 3.4% from 7.7 % to 4.3% year on year due increased productivity and cost efficiencies”.

“We are well geared to deliver on our AED 9 billion backlog and our priority remains in delivering improved margins and enhanced liquidity”.

Osama Hamdan, CFO of DSI added, “Q1 witnessed exceptional operational efficiency as we have succeeded in doubling our profit and sustaining record high revenues compared to Q4 2012”.

“Our consolidated margins have improved and notably the MEP unit of our Engineering business generating 46% of the quarterly revenues at a 7.5% net margin. The general contracting business also contributed 51% of the quarterly revenues at a steady net margin of approximately 6 %.  Remarkably, the Oil & Gas business achieved 15 % in net margin with higher contribution to the consolidated quarterly revenues”.

“On the other hand ,we are very delighted to have restored our quarterly net operating cash flow to AED 114 million  and we are  keen on improving operational liquidity to deliver on our  backlog”.

“Delivering sustainable revenues and healthy profit margins are the key highlights for 2013. We expect to continue with the same momentum in Q2 and we see great potential for all our operations in the GCC region’’.
"دريك آند سكل" تحقق صافي أرباح بقيمة 63 مليون درهم في الربع الأول من العام 2013 بنمو 47% مقارنة بنفس الفترة من العام الماضي
الإيرادات الفصلية تتجاوز 1.227 مليار درهم وحجم المشاريع قيد التنفيذ يبلغ 9 مليار درهم

  • نمو صافي الأرباح 47% في الربع الأول من العام 2013 مقارنة بنفس الفترة من العام الماضي
  • إيرادات الشركة في الربع الأول من العام 2013 تصل إلى 1.227 مليار درهم مقارنة بـ 777 مليون درهم في الفترة ذاتها من العام الماضي بنمو قدره 58%
  • وصلت ربحية السهم الواحد في الربع الأول من العام 2013 إلى 0.025 درهم بنمو قدره 42% مقارنة بالفترة ذاتها من العام الماضي
  • انخفضت النفقات العامة والإدارية بنسبة %3.4 من 7.7 %   لتصل إلى 4.3%  في الربع الأول من العام 2013 مقارنة بالفترة ذاتها من العام الماضي
  • قيمة المشاريع قيد التنفيذ  بلغت 9 مليار درهم بتاريخ 31 آذار/ مارس 2013
  • بلغ صافي النقد الناتج  /المستخدم عن أنشطة العمليات 114 مليون درهم مقارنة بـ (-448) مليون درهم في الربع الرابع من العام 2012 و(-76) مليون درهم في الربع الأول من العام 2012
  • بلغت ربحية السهم الواحد 0.025 درهم مقارنة بـ 0.018 درهم في الربع الرابع من العام 2012
  • تضاعف صافي الأرباح مقارنة بالربع الرابع من العام 2012 ليصل إلى 63 مليون درهم
دبي، 01 مايو، 2013  أعلنت "دريك آند سكل إنترناشيونال ش.م.ع" (Drake & Scull International PJSC)، الشركة الرائدة إقليمياً في مجال أنظمة التصميم والهندسة والبناء المتكاملة الخاصة بالأعمال الميكانيكية والكهربائية والصحية والمقاولات المدنية والمياه والطاقة والسكك الحديدية والنفط والغاز، اليوم عن نتائجها المالية للربع الأول من العام 2013، المنتهي في تاريخ 31 آذار/ مارس 2013.
ووصل صافي الأرباح في الربع الأول من العام الحالي الى 63 مليون درهم إماراتي، في حين سجلت الإيرادات 1.227 مليار درهم بزيادة قدرها 47% و58% على التوالي مقارنة بالفترة ذاتها من العام الماضي.
وبلغت "ربحية السهم الواحد" (EPS) 0.025 درهم بزيادة قدرها 24% مقارنة بالفترة ذاتها من العام الماضي.
ومقارنة بالربع الرابع من العام الماضي،  إرتفعت الارباح الصافية بنسبة 93% وحققت "ربحية السهم الواحد" نموا كبيرا قدره 40%، بينما  سجلت الإيرادات نمو مستدام.
ووصلت قيمة المشاريع التي فازت بها الشركة حتى تاريخه في السعودية والإمارات وقطر 2 مليار درهم. ووصل حجم المشاريع قيد التنفيذ إلى 9 مليار درهم بتاريخ 31 آذار/ مارس 2013، مقارنة بـ 7.7 مليار درهم في الفترة ذاتها من العام الماضي بزيادة قدرها %17.
وانخفضت النفقات العامة والإدارية بنسبة 4.3 % في الربع الأول من العام 2013 مقارنة بالفترة ذاتها من العام الماضي. وبلغ صافي النقد الناتج /المستخدم عن أنشطة العمليات 114 مليون درهم مقارنة بـ (-448) مليون درهم في الربع الرابع من العام 2012 و(-76) مليون درهم في الربع الأول من العام 2012.
وتعليقاً على النتائج المالية، صرح خلدون الطبري، الرئيس التنفيذي لـ "دريك آند سكل انترناشيونال": "لقد واصلنا تحقيق نمو في الإيرادات والأرباح خلال الربع الأول من العام الجاري. وأسهمت كلاً من السعودية والإمارات بمعدل 59% و19%  في نمو إجمالي الإيرادات في مختلف القطاعات ويعتبر هذان السوقان من أهم أسواقنا للعام 2013."
وأضاف: "إنّ كافة عملياتنا في جميع الأسواق التي نعمل بها  أظهرت كفاءة عالية في الربع الأول من العام وقد تم خفض التكاليف الشغلية ، حيث تمكنا من خفض النفقات العامة والإدارية بنسبة %3.4 من 7.7 %  % لتصل إلى 4.3%  في الربع الأول من العام 2013 مقارنة بالفترة ذاتها من العام الماضي.ونحن مستعدون اليوم للإستكمال و تسليم جميع الأعمال والمشاريع قيد التنفيذ التي يبلغ حجمها 9 مليار درهم، وتبقى أولوياتنا في تعزيز هوامش الربحية وزيادة السيولة النقدية."
من جانبه، قال أسامة حمدان، الرئيس المالي التنفيذي لشركة "دريك آند سكل إنترناشيونال": "تميزت عملياتنا في الربع الأول من العام الجاري بكفاءة تشغيلية استثنائية، حيث تمكنا من مضاعفة أرباحنا والحفاظ على نسبة الإيرادات القياسية التي حققناها مقارنة بالربع الرابع من العام 2012."
وأضاف: "تحسنت الهوامش الربحية، لا سيّما مع مساهمة قسم الأعمال الميكانيكية والكهربائية والصحية بنحو 46% من الإيرادات الفصلية  بمعدل صافي هامش أرباح قدره 7.5%. كما ساهمت أعمال قسم المقاولات العامة بـ 51% من الإيرادات الفصلية بمعدل صافي هامش أرباح قدره 6%. أما  معدل صافي هامش أرباح أعمال قسم النفط والغاز وصل إلى 15%."
وأكدّ حمدان أنّ الشركة نجحت بإعادة معدل صافي النقد الناتج  /المستخدم عن أنشطة العمليات إلى 114 مليون درهم وأن الشركة عازمة على تحسين السيولة النقدية الناجمة عن العمليات التشغيلية. كما أوضح حمدان أنّ نجاح "دريك آند سكل إنترناشيونال" في تحقيق إيرادات مستدامة وهوامش ربحية إيجابية يعد من أبرز أولويات الشركة من الناحية المالية في العام 2013، لافتاً إلى أنّ الشركة تتوقع الحفاظ على زخم النمو في الربع الثاني من العام في ضوء إمكانيات النمو الكبيرة التي تتمتع بها جميع اقسام الشركة على مستوى دول مجلس التعاون الخليجي.

=