17 February, 2013

Jotun consolidates UAE market presence with opening of new ‘Inspiration Centre’ in Ras Al Khaimah



Company plans to open 10 more outlets in the country in 2013; targets 15 per cent retail sales growth this year



February 17, 2013

Jotun Paints, one of the world’s leading producers and distributors of paints and coatings, has announced the opening of its latest ‘Inspiration Centre’ in Ras Al Khaimah (RAK). The inauguration ceremony was attended by senior RAK government representatives, Mansour Al Safadi, General Manager, IMBA Trading Contracting Co, and top Jotun officials led by Biren Arora, General Manager – UAE, Jotun Paints and Ashish Vasudev, Retail Manager – UAE, Jotun Paints. The new centre was developed in partnership with IMBA Trading Contracting Co, one of Jotun’s main partners who have successfully carried out painting projects in several high-profile buildings in RAK.

The 500-square metre centre in RAK is the biggest outlet of Jotun’s in the Middle East, which is aesthetically decorated with high quality interior finishes and LED TV’s for promotional videos, and is manned by professional staff to cater to requests of walk-in customers. The new outlet features an array of themes, concepts and samples, and also offers ample parking space for customers.
 
In line with its 'Closer to Consumers' strategy, Jotun aims to expand its unique retail chains by opening 10 more outlets in the UAE in 2013. Moreover, the company is targeting to achieve a 15 per cent growth in retail sales in the UAE this year.

“The opening of this new facility in RAK demonstrates our continuing efforts to get closer to our customers across the UAE. This strategy we have adopted enables us to create greater awareness among our customers about Jotun’s unique product offerings and world-class innovations targeted at end-users in the decorative market,” said Biren Arora, General Manager – UAE, Jotun Paints. “Our business relation with IMBA spans more than 20 years and during this period IMBA has built a large customer base that also includes government entities and high-profile establishments. Accordingly we have supported IMBA on many projects like schools, houses and commercial facilities.”

The new outlet, which has been tastefully designed to appeal to prospective customers, features different environments like bedroom, dining, living, colour bars, sample displays and colour advisor. The centre offers customers services like ‘Supply and Apply,’ a concept where the outlet will not only provide the paint to be used but also offer professional advice and panting services; the ‘Colour Bar,’ which presents a total of 960 colour samples and the ‘Colour Advisor,’ where customers can choose from a colour palette on display and see how the colours will look in different environments, furniture settings and under different lighting conditions.

“We believe that the opening of new outlets in strategic locations across the UAE will go a long way in achieving our growth and sales targets for the year. At our outlets we are creating a whole new experience for our customers; we are creating an environment that will inspire new ideas about the way they can beautify their walls, and in turn increase footfall in our stores by selling innovations. Customers can also benefit from the services of our decorative expert who could guide them through the decision making process, with the underlining objective of offering only the best product and service,” concluded Arora.


"جوتن  للدهانات" تعزز وجودها في الإمارات بإفتتاح مركز إبداع جديد في رأس الخيمة


الشركة تعتزم إفتتاح 10 متاجر أخرى في الدولة وزيادة مبيعات التجزئة بنسبة 15% في العام الجاري

17 فبراير 2013

إفتتحت شركة "جوتن  للدهانات" ، إحدى الشركات العالمية المتخصصة في مجال إنتاج وتوريد الدهانات والطلاء وبودرة الحماية، مركز إبداع جديد في إمارة رأس الخيمة وذلك بحضور حشد من المسؤولين الحكوميين في الإمارة، ومالك شركة "إمبا" للتجارة والمقاولات، السيد منصور الصفدي، وكبار المسؤولين التنفيذيين في الشركة على رأسهم بيرن أرورا، المدير العام لـ "جوتن  للدهانات" في الإمارات، و آشيش فاسوديف، مدير البيع بالتجزئة في "جوتن  للدهانات" في الإمارات، وفيشال كوديكال، مدير التسويق لدى "جوتن للدهانات" في الإمارات. وتم إستحداث المركز الجديد وتشييده بالتعاون مع شركة "إمبا" للتجارة والمقاولات، إحدى شركاء "جوتن" الرئيسيين والتي نفذت مجموعة من مشاريع الدهانات البارزة لمجموعة من المباني في رأس الخيمة.

ويمتد المركز الجديد، وهو الأكبر في الشرق الأوسط، على مساحة تقدر بنحو 500 متر مربع ضمن تصميم عصري وتشطيبات داخلية راقية، حيث تم تزويده بمجموعة من شاشات تلفزيون "إل. إيه. دي" لعرض الأفلام الترويجية، وذلك تحت إشراف فريق من الموظفين المتخصصين المدربين لتلبية كافة إحتياجات ومتطلبات العملاء العابرين. ويمتاز المركز الجديد بإحتوائه على مجموعة واسعة من المفاهيم والموضوعات والعينات والطلاءات والديكورات التي تلائم كافة إحتياجات المستخدمين، كما يضم مواقف سيارات بمساحة وافرة مخصصة للعملاء.

وتماشياً مع مبادرة "جوتن" "أقرب إلى المستهلك"، تهدف الشركة إلى تعزيز حضورها في السوق وزيادة عدد متاجرها من خلال خطة لإفتتاح 10 متاجر أخرى في الإمارات بنهاية العام الجاري وزيادة حصتها في سوق البيع بالتجزئة بنسبة 15%.  

إلى ذلك، قال بيرن أرورا، المدير العام لـ "جوتن  للدهانات" في الإمارات: "يعكس إفتتاح هذا المركز الجديد في إمارة رأس الخيمة حجم الجهود المبذولة للإقتراب أكثر من العملاء في الإمارات. وتتيح لنا هذه الإستراتيجية تعريف العملاء بمحفظة "جوتن" الواسعة من المنتجات العالمية والمبتكرة والتي تستهدف المستخدمين النهائيين في سوق الديكورات. وتمتد علاقتنا بـ "إمبا"  إلى أكثر من 20 عاماً، تمكنت خلالها الشركة من بناء قاعدة واسعة ومتينة من العملاء، من بينهم مجموعة من الجهات الحكومية والمؤسسات البارزة. وبناءاً على هذه العلاقة المتينة التي تجمعنا بهم، قمنا بتوفير كامل الدعم لـ " إمبا" في مشاريعهم المختلفة مثل مشاريع المدارس والإسكان والمراكز التجارية."

وصُمم مركز الإبداع الجديد بشكل مدروس ليجذب الزبائن، وذلك من خلال عرض مجموعة مختلفة من البيئات، مثل غرف النوم والطعام والمعيشة ولوحة الألوان، فضلا عن إستشارات الألوان وعروض عينات الألوان وميزة مرشد الألوان. ويعد مفهوم "التوريد والتطبيق" من بين السمات الرئيسية التي ساهمت في نجاح مراكز الإبداع، حيث يتم من خلال هذا المفهوم توفير الطلاء وتقديم المشورة المهنية وخدمات الطلاء، إلى جانب لوحة الألوان التي تقدم للعملاء مجموعه 960 عينة من عينات الألوان، إضافةً الى مرشد الألوان الذي يمكن العملاء من إختيار الألوان التي تحلو لهم من خلال لوحة الألوان على الشاشة وأن يشاهدوا كيف ستبدو الألوان في مختلف بيئات وأجواء المنزل ومع وجود الأثاث وتحت مختلف ظروف الإضاءة.

وأضاف أرورا: "نعتقد أن قيامنا بإفتتاح سلسلة من المراكز والمتاجر في مواقع إستراتيجية عبر الإمارات سيمكننا من تحقيق إستراتيجتنا للنمو وتحقيق مبيعاتنا المستهدفة لهذا العام. ونجحنا من خلال هذه المراكز والمتاجر الجديدة في خلق تجربة جديدة كلياً للعملاء وإيجاد بيئة من شأنها أن تشكل مصدر إلهام لإستقاء أفكار جديدة حول الطريقة التي يمكنهم بها تجميل جدرانهم وتزيينها وإختيار الديكورات التي تناسب أذواقهم، وبالتالي إستقطاب نسبة أكبر من العملاء إلى متاجرنا وزيادة الإقبال عليها من خلال بيع المنتجات المميزة. كما يمكن للعملاء الإستفادة من نصائح خبير الديكور الموجود في المركز والذي سيساعدهم في عملية إتخاذ القرارات ويحرص على حصولهم على أفضل المنتجات والخدمات."

=